O nas

Da je panonska ravnica s svojimi griči, ki se dvigujejo ob njenem robu, ne samo zanimiva temveč tudi prijazna do vsega, kar lahko in zmore leteti po nebu, smo tudi prleški ljubitelji letenja vedeli že veliko prej, kot smo se uspeli organizirati v svojem lastnem aeroklubu. Ta je nastal leta 1994 in iz najmanjšega slovenskega aerokluba kaj kmalu zrasel v enega najuspešnejših v državi, in to v kategoriji tistih, ki gojijo ultralahko letalstvo.

Naši zmaji, pravzaprav zmajarji so z blestečimi rezultati doma in na tujem (tudi na največjih tekmovanjih, kot so evropska in svetovna prvenstva) ponesli ime AK Prlek Ljutomer ne samo med letalce marveč tudi med najširše ljudske množice, ki se navdušujejo nad letenjem. Žal, je prav ljubezen do letenja v našem klubu zahtevala tudi velik davek. Tako sta se pred nekaj leti z zmajem smrtno ponesrečila 2 naša člana, kar nam je vsaj za nekaj časa »spodrezalo krila«.

Toda kdor je vsaj enkrat letel, težko obstoji na trdnih tleh in naše pisane ptice so spet v zraku. Vzletišče Veržej je naše priljubljeno shajališče. V hangarju ob njem nas čakajo naši zmaji in ultralahka letala, naš toplozračni balon pa je dobil svoje domovanje kar v kombiju, s katerim ga prevažamo. Na vzletišču je večkrat živahno tudi zaradi pridnosti modelarjev, ki svoja letalca vodijo po zraku in se veselijo uspešnega dela svojih rok, ki znajo izdelati tudi zelo zahtevne modele. V naši družbi najdejo svoje mesto vsi, ki jih zanima letenje, še posebej pa zmajarji, balonarji in modelarji.

Ker se v času sodobnega ter hitrega življenja in dela trudimo ohranjati tudi družabnost in vesele skupne trenutke, se med nami dobro počuti vsak človek dobre volje in vedrega duha. Svojo letalsko radovednost tešimo tudi z izleti oziroma strokovnimi ekskurzijami, kot so obiski letalskih muzejev, objektov oziroma proizvajalcev letalnih naprav, da potešimo radovednost drugih ljudi, pa tudi sami pripravimo kakšen dan odprtih vrat našega aerokluba. Prav tako se vključujemo v sodelovanje na različnih družabnih in zabavnih prireditvah. Za našimi zmaji in balonom ljudje vselej radi obrnejo svoje oči v nebo, na katerem se sami res dobro počutimo.

Da bi bilo nebo prijazno z nami, in da bi si ga s pticami lahko še dolgo delili, sta poleg mehkih pristankov naši največji želji.